Yo Panino – Sandwich specialist

While waiting for our movie schedule starts, we’re wander around Plaza Indonesia trying to find a decent place to eat. Passing through Yo Panino and instantly our mind clicked, and decided to grab our dinner there. Yo Panino claimed themself as a sandwich specialist. They serve a fresh baked bread with lots of choice of fillings, toppings, add ons, and saucesomes.

Yo Panino 3

Yo Panino 4

The concept here is pretty much simple…we choose the ingredient for the sandwich and they will craft it for us.

  1. Pick Yo’ Bread –> There are four choices of bread : Turkish Pide (moist & light with toasted sesame seeds), Multigrain (healthy choice of rolled oats, flax, sesame, sunflower seeds), Farmhouse White (artisinally soft with a touch of salt), Brioche (soft & sweet), and Naked (try it as a salad).
  2. Choose Your Panino or Salad –> We choose the sandwich fillings, there are 21 types to choose from such as angry chicken, ultimate BLT, philly cheese steak, etc.
  3. Pick Add Ons –> There are six choices of add ons: fried egg, sliced cheddar, cheese sauce, crispy bacon, smoked ham, and spicy salami.
  4. Choose from Unlimited Toppings –> ranging from standard toppings such as lettuce, tomatoes, cucumbers, to fried wontons, crushed tacos, and gherkins. Be strategic and smart in choosing the toppings, don’t try to have everything, it may cause your sandwich into a disaster.
  5. Choose from Unlimited Awesome Saucesomes –> This is the best part!!! Yo Panino has 6 sauce choices which are Yo’Barbie-Q (a homemade hickory smoked oozy barbecue sauce), Yo’Aioli (no kisses after this garlic baby), Yo’Java (fresh roasted peanuts slowly simmered with a unique blend of spiced herbs), Yo’Angry (our angry but no so fierce mayo), Yo’Wasabi (a versatile combination of fresh wasabi and creamy mayonnaise), and Yo’Sesame (a funky blend of shoyu and sesame sauce all bound together with a tad of mayo.This is our Asian-inspired mayonnaise).

Yo Panino also served menu with local taste like Beef Rendang Panino, Java Tempe Salad Panino, and Up The Tempe Panino. That night I opted for Angry Chicken Panino (43k) with Farmhouse white bread and 3 toppings (lettuce, tomato, crushed wontons). It was delicious!!!! Greatly satisfying … the size of the sandwich is perfect, not too big nor too small. The sliced chicken breast was huge, and very savoury, me likey. The crushed wontons gave a crispy crunchy sensation, not your regular experience in eating a sandwich right?! The sauce was not that spicy either, Mr.D still manage to overcome the heat 😀

Yo Panino 1

Mr. D ordered Grilled chicken Panino value combo meal (57k) with Turkish Pide bread, sliced cheddar (add ons), sweet corn for topping. The combo meal was accompanied with regular fries and chilled drink. Mr.D also felt satisfied with his order. The grilled chicken breast was tender and tasty. He said we should be a regular here. Errr…okey?!

Yo Panino 2

As an overall, Yo Panino is a great sandwich place to try. The pricing was a bit on the high end (but definitely worth it), the service was pleasant, the ingredients were fresh and the end product was definitely tasty.

Yo’ Panino
Plaza Indonesia Extension, 4th Floor (Replacing Dante Coffee)
Phone : +62 21 2992 4019
Advertisements

It is not just chicken, It’s BonChon Chicken

Entering Grand Indonesia with hungry stomach, I instantly visited the first restaurant that caught my eye, BonChon Chicken. One of the waiter were offering free sample of their chicken just outside their outlet. BonChon is a South Korean fried chicken brand that has opened several branch in Dubai, Singapore, US, Philippines, Thailand and Indonesia. Currently, they have two outlets here in Jakarta, in Grand Indonesia and Living World – Alam Sutera. The look of their outlet has an urban feel and dominated with wood panel and sketch of the city on the wall. The restaurant is designed by adopting fast food restaurant mechanism, although we still have to wait for several minutes for the meal to be ready. The menus offered were ranging from BonChon chicken, BonChon fish, Bulgogi, and Mochi.

BonChon use frying technique that claims to be different from other chicken restaurant, so it would create a juicy and tender chicken meat with crispy, crunchy skin and almost transparent crust. The chicken will be coated with your chosen of sauce: original (salty sweet soy garlic sauce) or spicy. That afternoon, I chose their chicken meal menu which consist the choice of chicken accompanied with rice and drink. We can choose from chicken wings, thigh, drumstick, and strips…and I chose drumstick (in this meal, I got 2 drumsticks, yeaaayy) coated in spicy sauce (29,5k).

For me, the spicy sauce were mild, you won’t be sweating by eating the chicken 🙂 The skin was crunchy, although not as crunchy as other chicken fast food joint out there because BonChon use special sauce to coat the chicken so the chicken will be a bit damp. The chicken was perfectly cooked and the meat was tender and juicy. Although unfortunately, once I ate the chicken meat I can’t taste that special sauce which I’ve tasted when I ate the skin. It seems the sauce has not penetrated to the meat thoroughly. So the meat tasted a bit bland.

I spotted some of the customer were ordering Mochi Ice Cream, some short of mochis with vanilla ice cream filling (10k). It looks nice, maybe next time I’ll try to order some of that.

BonChon Chicken
Grand Indonesia Shopping Town, Sky bridge 5th Floor
Jl. MH. Thamrin No. 1. Jakarta 10310
www.bonchonindonesia.com

 

Fat Burger

Mendengar namanya kayaknya bakal langsung kebayang kalo burger yang bakal disajikan di restoran ini adalah burger yang berpotensi menggemukkan, kaya akan lemak gurih nan lezat. Udah cukup lama denger restoran ini , tapi belom sempet-sempet juga nyicipin. Akhirnya suatu hari….terdorong karena kesuksesan gw dan hubby nyicipin Carl’s Jr burger, kita sepakat mau nyempetin nyicipin burger joint yang satu ini.

Terpilihlah lokasi yang ada di food court-nya Plaza Senayan (PS). Jenis burger yang ditawarkan Fat Burger cuma ada 3 jenis aja yaitu: Beef Burger, Chicken Sandwich, dan Veggie Burger. Yang membuat berbeda adalah ukurannya yang tersedia 4 pilihan yaitu : Small (1 daging burger), Medium (2 daging burger), Large (tiga daging burger), dan Extra Large (4 daging burger).  Selain itu juga disediakan additional topping seperti keju, beef bacon, dan telur (errrhhh…it’s additional charge loh ya). Untuk side dish-nya juga terdiri dari beberapa macam seperti Fat Fries (homecut), Skin fries (shoestring), dan onion ring.

Untuk masalah harga, fat burger termasuk pricey. Waktu itu kita pesen satu small beef burger dan satu paket small chicken sandwich with extra cheese menghabiskan sekitar 110rban. Well….mudah-mudahan worth it deh sambil bergumam dalam hati. Ketika orderannya dateng, terlihat muka si papap langsung menyiratkan kekecewaan. Dan bener aja….begitu duduk si papap langsung ngedumel, “iiihhh untuk harga segini, harapanku minimal ya ukurannya sama kayak Carls atau BK…tapi ini lebih kecil”. Begitu aku liat, ya emang bener, ukurannya emang standar aja, tidak fantastis seperti ukuran Whopper BK ataupun burger-burger di Carls Jr.  Mungkin kalo yang pesen ukuran di atas Small baru berasa besar karena lapisan dagingnya yang lebih banyak, tapi kalo ukuran rotinya sih sama aja. Above all that …. kita masih berharap rasanya enak sehingga ekspektasi kita akan ukuran burgernya pudar. Namun apa daya, setelah gigitan pertama, lidah pun terasa gamang. Dibilang enak juga engga, dibilang engga enak juga engga, ya biasa aja…dead plain !!! Saus mayo dan mustard-nya ga berasa nendang, daging patty-nya berasa hambar dan ga padat, yang kerasa cuma aroma panggangannya aja. Kentangnya sih oke-oke aja, garing dan gurih, nothing’s wrong with the fries….Minumannya sih kata orang-orang refill, tapi kita ga sempet refill waktu itu karena pesen minuman dari tempat lain juga.

Overall….pengalaman icip-icip di Fat Burger terasa mengecewakan karena ekspektasi gw dan papap yang ketinggian. Jadi begitu fakta tidak seindah kenyataan, kami langsung drop dan papap pun sampe berikrar ga akan kesini lagi kecuali terpaksa. Busettt dah…segitunya yaaaa…..maklum doi pecinta burger berat, jadi berasa diselingkuhi di kala dikecewakan oleh sepotong burger….huehehehe 😀

Lunch Date @ Carls Jr

Ini kali kedua gw makan di Carls Jr. Pas pertama kali makan disini, gw dan hubby langsung jatuh cintaaaaaa……kita merasa ketemu burger idaman gitu, hahahaha. Gw aja jatuh cinta apalagi laki gw secara dia penggila burger.

Yang unik di burger joint ini adalah adanya kehadiran semacam self service Refreshment Bar. Apa tuh Refreshment Bar? Jadi gini, kalo kita pesen minuman, di counternya kita cuma dikasih cup/gelas, nah kita bebas ngisi sendiri di Resfreshment Bar itu. Mau refill berkali-kali ampe kembung juga terserah, minum sepuasnya dengan isi ulang gratis dan tanpa batas.

Gw pesen Portobello Mushroom Burger dan hubby pesen Combo Medium Famous Star with Cheese. Berhubung Carls Jr ada promo kerjasama dengan BCA cc berupa free upsize, jadilah pesenan hubby di-upsize ke Large.Untuk kentangnya mereka ada 3 pilihan yaitu Fries Crisscut, Onion, dan Original.

Besar, Tebal, dan Lezat….itulah kesan yang akan anda tangkap ketika mencoba burger mereka. Ukurannya yang jumbo semakin membuat air liur anda menetes tak sabar untuk merasakan sensasi tiap gigitannya. Sayuran yang digunakan pun segar, daun selada nya kriuk kres kres gitu deh. Untuk daging burgernya sendiri, dibuat dari 100% daging sapi murni yang dipanggang di atas api terbuka sehingga menghasilkan burger yang nikmaaaaaaaattt bin hikmat. Natural cut fries-nya pun nendang banget, berasa gurih, plus mereka tetap menggoreng kentang dengan kulitnya jadi serasa makan skinned potatoes juga.

Dari segi harga, burger joint ini a bit pricey, level harganya di atas BK sedikit. Tapi jika dibandingkan dengan kualitas produknya, dijamin it’s an experience worth to try….