Do An – Vietnamese Experience

Do An is a Vietnam restaurant located at Cilandak Town Square (Citos). Usually Vietnam is famously known for their pho bo (beef noodle soup). But that day, I’ve decided to try something different. The waiter recommend me to try the Bun Bo Hue (45k). Bun bo Hue is a popular Vietnamese soup containing rice vermicelli and beef. The dish is admired for its balance of spicy, sour, salty, and sweet flavors and the dominant flavor of lemon grass. The noodle soup was served with a side of bean sprouts, lettuce, chillies, onions, and limes. The Bun bo itself includes thin slices of marinated and boiled beef shank and rice noodles. However, the broth in Bun bo Hue and Pho Bo was quite different. The broth in Bun bo Hue is spicy, can be mildly spicy to extreme spicy. The lemon grass gives a very refreshing scent to the whole dish, plus the shrimp paste underlies all the flavors. I like it…

Do An 1

As for the drinks, I’ve ordered Lychee Orange (22k). Nice….

Do An 2

I’ll definitely come back again for more 🙂

Vietopia

Two weeks ago I had a lunch date with some of my girlfriends at a Vietnamese restaurant called Vietopia – Cikini. The looks of the restaurant from the outside can be somewhat deceiving. If you don’t look carefully, you would probably missed the place since they don’t have a big signage in front of their restaurant. As we stepped into the restaurant, instantly we felt the cozy and relaxing atmosphere. The restaurant was nicely designed with minimalist concept and was dominated with white color. The architecture looks kinda old but reminds us back to French Colonial era.

Continue reading

Pho 24 – Vietnamese Noodle

Pho 24 adalah suatu restoran yang berspesialisasikan mie khas Vietnam. Konon, Pho dipercaya sebagai makanan Vietnam terbaik karena mengandung segala unsur yang menyehatkan yaitu fresh, natural, well-balanced, dan delicious ofcourse.

Jaman dulu, gw dan nyokap kalo mau makan mie Vietnam pasti kita mampirnya ke Pho Hoa, tapi sekarang udah ga ada lagi. Ga ngerti juga apakah ganti nama jadi Pho 24 ini atau bukan. Naaahhh….aga susah nih kalau mau ngajak hubby makan disini, karena dia ga terlalu suka dengan jenis masakan kayak gini, don’t ask me why….

Suatu waktu sambil nungguin hubby jemput gw di PP sepulang kantor, yang ternyata jemputnya juga molor karena dia ada rapat dadakan 😦 , jadilah gw melipir ke Pho 24 ini buat isi perut. Laper booo…. Akhirnya masuklah gw ke resto itu, pas suasananya juga ga terlalu rame.

Sore itu gw pesen semangkok mie kuah Vietnam pake irisan daging (namanya Pho something lah, ga apal gw, hihihi) plus segelas ice lemon tea. Semangkok mie Pho itu berisi mie khas Vietnam, irisan daging sapi serta uratnya, daun seledri dan daun ketumbar. Di piring terpisah juga akan disediakan tauge dan irisan cabe merah. Biasanya gw akan minta irisan cabe rawit lagi ama pelayannya supaya tambah segerrrrr. Rasanya gimana? Wah ga usah ditanya deh….kuahnya itu gurih banget, kaldu dagingnya kerasa banget tapi ga bikin eneg loh, seger dan tasty. Cocok banget dimakan kalo lagi ngerasa ga enak badan dan pengen makan kuah yang panas2, nyuuuummm.

Pho 24 – Vietnamese Pho Noodle

One Pacific Place, SCBD
Jend. Sudirman Kav. 52-53 Lot 3 & 5 Level  5 – 55